- تهران- نواب صفوی -برج گردون- واحد 404 شمالی
- 09121332130
- 02166383288
امروزه در سراسر جهان، بازار خرید و فروش فلزات بسیار داغ است. در این مقاله ما قصد داریم به عوامل موثر بر قیمت آلومینیوم بپردازیم. پس با من همراه شوید. این فلز با ارزش یکی از رایج ترین مواد و متریالی است که استفاده از آن روزانه افزایش پیدا می کند. این فلز به سبب ویژگی های شگفت آوری که دارد، مقاومتی معادل فولاد پیدا کرده است، لذا در صنعت حمل و نقل، بسته بندی و ساخت و ساز بیشترین استفاده را دارد. خرید و فروش فلز آلومینیوم در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته بسیار رونق دارد و قیمت آن وابسته به فاکتورها و عوامل مختلفی میباشد. همچنین به عنوان پروفیل آلومینیوم هم قابل تهیه می باشد. به همین جهت نوسانات بسیاری را در قیمت گذاری این فلز بسته به صنایع مورد استفاده ی آن شاهد هستیم.
در ادامه برای آنکه عوامل موثر در قیمت آلومینیوم را بهتر درک کنیم، ابتدا به انواع ورق آلومینیوم و کاربردهای آن می پردازیم:
ورق آلومینیوم ساده: در این ورق ها هیج تغییری پس از تولید، انجام نمی گیرد. به همین دلیل به آن ها ورق ساده می گوییم.
ورق آلومینیوم رنگی: از دیگر مزیت های آلومینیوم خاصیت رنگ پذیری آن است. همان طور که گفتیم آلومینیوم مقاومت بسیار خوبی در برابر خورندگی دارد، به همین دلیل از ورق آلومینیوم رنگی می توان در دکوراسیون داخلی، کابینت سازی، نمای ساختمان ها، سقف سالن ورزشی و … اشاره کرد. این ورق ها ور واقع همان ورق ساده هستند که با رنگ پودری الترواستاتیک کوره ای رنگ آمیزی می شوند.
ورق پلی آلومینیوم: این روق ها که نسبتا قیمت بالایی دارند، در تاسیسات پتروشیمی، نیروگاه های حرارتی و نفت و گاز استفاده می شوند. زیرا این نوع ورق های آلومینیومی، حافظ خوبی برای عایق های حرارتی و برودتی هستند. ورق آلومینیومی پلی کرافت از سه لایه ی، ورق آلومینیوم، کرافت و یک لایه پلی اتیلن تشکیل می شود. این ورق می تواند نیروی ضربات مکانیکی را نیز کاهش دهد.
ورق آج دار آلومینیوم: آلومینیوم سطحی صاف و صیقلی دارد، این میژگی سبب کاهش اصطکاک می شود. لذا کاربرد کمتری نسبت به ورق های فولادی دارد. بنابرین در صنعت با استفاده از یک سری آج بر سطح ورق آلومینیوم این سطح صیقلی را از بین می برند و میزان مقاومت را با ایجاد این اصطحاک افزایش می دهند. این دست ورق ها در کف وسایل، راهروی فلزی و وسایل حمل و نقل کاربرد دارند.
در این قسمت به عوامل موثر در قیمت آلومینیوم و ورق های آلومینیومی می پردازیم و به اختصار هر کدام از این فاکتورها را توضیح می دهیم. در کشور ما علاوه بر فاکتورهای کلی فاکتور دیگری به نام ارز وجود دارد که بیش از هرچیز دیگر می تواند باعث نوسانات قیمت شود. پس در نتیجه ابتدا به این عامل می پردازیم.
با توجه به تحریم هایی که بر علیه کشور ما وجود دارد، مانند بسیاری از متریال های دیگر، ورق های آلومینیومی نیز گاها از کشورهای خارجی وارد می شوند. این یعنی مهم ترین فاکتور در تعیین قیمت و مهم ترین عامل در قیمت آلومینیوم نوسانات ارز است.
در بازار خرید و فروش همواره عرضه و تقاضا نیز بسیا تاثیر دارد. هرچه میزان تقاضا در یک منطقه زیاد باشد، قیمت نیز به نسبت کاهش می یابد. لذا این فاکتور کاملا تاثیر برعکس بر قیمت دارد. برای ذوب کردن آهن و تولید ورق آلومینیوم به برق نیاز است، از طرفی نوسانات برق نیز با توجه به عرضه و تقاضای یک منطقه می تواند روی هزینه های کارخانه ها نیز تاثیر بگذارد و قیمت تمام شده را تغییر دهد.
از دیگر عوامل موثر بر قیمت آلومینیوم و ورق های آلومینیومی می توان به قیمت مواد خام اشاره کرد. قیمت مواد اولیه ای همچون نیکل و کروم بسیار بر روی قیمت آهن موثر است. این تاثیر سرانجام گریبان گیر آلومینیوم هم می شود. زیرا پسماند های آهنی یکی از مهم ترین مواد برای تولید شمش آلومینیوم است. در نتیجه افزایش و کاهش این متریال کاملا بر روی قیمت آلومینیوم تاثیر مستقیم می گذارد.
تورم یکی از جدی ترین مشکلاتی است که کشور های در حال توسعه وجود دارد، نیروی کار ارزان و کاهش هزینه تولید دلایلی هستند که کشورهای ثروتمند ورق های آلومینیوم را در کشورها ضعیف تر تولید کنند. از طرفی دیگر تورم بر روی آهن نیز تاثیر می گذارد. در کل باید بدانید که هر چه تورم بیشتر باشد، در برابر بی ارزش شدن پول واحد، قیمت آلومینوم نیز افزایش می یابد.
با در نظر گرفتن میزان گسترده بودن صادرات جهانی و حمل و نقل مواد اولیه، فاکتور موثر بعدی در قیمت آلومینوم همین موضوع حمل و نقل است. در نتیجه از طرفی قیمت نفت و انرژی نیز متاثر از حمل و نقل است و همین باعث میشود که با طور غیر مستقیم دوباره بر روی حمل و نقل قیمت آلومینیوم تاثیر بگذارد. البته واضح است که هرچه مسافت طی شده بیشتر باشد، هزینه افزایش می یابد.
در این مقاله کوشیدیم به مهمترین عوامل موثر در قیمت گذاری آلومینیوم بپردازیم. با توجه به آنچه گفته شد، برای خرید و فروش پروفیل آلومینیوم اختصاصی، ورق های آلومینیومی و قالب اکستروژن بهتر است در لحظه استعلام کنید. زیرا قیمت آلومینیوم و ورق های آلومینیومی مساله ای کاملا نوسانی است و نمی توان به طور قطع به قیمت های اعلام شده استناد کرد.
پروفیل های آلومینیومی، چه در کاربردهای صنعتی و چه در تولید درب و پنجره، مزایای بی شماری نسبت به سایر فلزات و فرآیندهای جایگزین ارائه می دهند. این مزایا شامل ویژگی های منحصر به فردی است که آلومینیوم را به گزینه ای ایده آل برای بسیاری از صنایع تبدیل می کند.
یکی از ویژگی های برجسته آلومینیوم وزن سبک آن است. آلومینیوم تنها یک سوم وزن آهن، مس، برنج یا فولاد را دارد، که این خاصیت، آن را برای تولید محصولاتی که به استحکام بالا و وزن پایین نیاز دارند، بسیار مناسب می کند. این ترکیب از استحکام بالا و وزن سبک باعث می شود آلومینیوم در صنایعی مانند هوافضا، نمای ساختمان ها و خودروسازی بسیار کاربردی و محبوب باشد.
انعطاف پذیری آلومینیوم نیز یکی دیگر از ویژگی های مهم آن است. این فلز به راحتی توسط فرایند پرس اکستروژن به اشکال مختلف، از مقاطع ساده تا پیچیده، با طول های تا ۶ متر قابل تولید است. این قابلیت تولید پروفیل های آلومینیومی با طراحی های متنوع و پیچیده را امکان پذیر می سازد، که برای کاربردهای متنوعی از جمله درب و پنجره های مدرن بسیار مناسب است.
پروفیل های آلومینیومی همچنین مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارند. برخلاف بسیاری از فلزات دیگر، آلومینیوم زنگ نمی زند. سطح این فلز به طور طبیعی با یک لایه نازک از اکسید محافظت می شود که از خوردگی جلوگیری می کند. این محافظت طبیعی را می توان با روش هایی مانند آنادایزینگ تقویت کرد، که نه تنها مقاومت در برابر خوردگی را افزایش می دهد بلکه به بهبود ظاهر و دوام سطح آلومینیوم نیز کمک می کند.
در نتیجه، ترکیبی از وزن سبک، استحکام بالا، انعطاف پذیری در تولید و مقاومت در برابر خوردگی، پروفیل های آلومینیومی را به انتخابی بسیار مطلوب در بسیاری از صنایع تبدیل کرده است.
همانطور که اشاره کردیم آلومینیوم کاربرد فراوانی دارد. این فلز طی فرآیندی به ورق آلومینیوم که ضخامت آن حدود ۶ میلیمتر است تبدیل می شود. خاک رس ماده ی اصلی در تولید ورق آلومینیوم است و تولیدات این ورق ها با استخراج سنگ معدن بوکسیت در خاک رس انجام می گردد. این ورق ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها در صنعت خاصی کاربرد دارد و با دلیل استحکام بالا و وزن کم بسیار در صنعت محبوب هستند. از مهم ترین کاربردهای صنعتی ورق های آلومینیومی می توان به بخش های زیر اشاره کرد: تولید مخازن ذخیره، تولید بنده اتومبیل و هواپیما، لوازم خانگی، هوافضا، بسته بندی و…
اینجانب مرتضی اسلامی فرد زاده شده در سال 1341 در شهر تفرش هستم پس از پایان دوره دبیرستان به علت تعطیلی دانشگاهها منتظر خدمت سربازی ماندم و با پایان خدمت از سال 1363 فعالیت در کارخانجات صنعتی را شروع کردم و در سال 1370 وارد صنعت اکستروژن الومینیوم شدم با مطالعات و کسب تجربیات زیاد در زمینه های هیدرولیک ، برق صنعتی ، مکانیک ، سیالات ، متالوژی ، امور مدیریت ، مالی و اداره سازمان در محیط صنعت اقدام به تاسیس شرکت قالبسان بهفرد با همکاری اقای بهنام مختاری نمودم که با به کار گیری تجربیات بدست امده توانستم اولین پرس هیدرولیک دایرکت برای تولید پروفیل الومینیوم با کنترل CNC را در ایران بسازم. همچنین اختراع موتور درونسوز هیدرونیک که موفق به ثبت اختراع ان شدم . ساخت پرس اکستروژن روتاری کنتینر طراحی تن سگمنت فارسی دیجیتال طراحی و ساخت کوره پیش گرم بیلت نقاله ای هم از دیگر دستاوردهای این سالهای من می باشد. بعد از ثبت شرکت با بهره مندی از نسل جوان تحصیلکرده و پویا و مهندسین زبده در رشته های مربوطه قدم در راه گسترش کار و صنعت گذاشتم و هر ساله سعی بر آن داشتم که با استفاده از تکنولوژی روز دنیا در حد وسع، میزان سعی و خطا در زمینه طراحی و تولید قالب اکستروژن را تا حد قابل توجهی کم کرده و پروفیل را با بالاترین ضریب کیفیت دراختیار مشتریان گرامی بگذاریم. همچنین استفاده از نرم افزارهای طراحی و شبیه سازی قالب و روند تولید پروفیل برای نخستین بار توسط اینجانب در ایران بکار گرفته شد که در حال حاضر تاثیز بسزایی در بالا بردن سرعت و کیفیت و پایین آوردن هزینه و ضریب خطای محصول نهایی دارد.