- تهران- نواب صفوی -برج گردون- واحد 404 شمالی
- 09121332130
- 02166383288
اگر برای شما نیز استفاده از پروفیل آلومینیوم صنعت هوا و فضا جذاب است، هرگز این مقاله را از دست ندهید. پروفیل های آلومینیوم امروزه به عنوان پر مصرف ترین تجهیزات آلومینیومی در صنایع مختلف کاربرد دارند. پروفیل ها در واقع شکل مدرنی از ورقه های آلومینیومی هستند که با قالب های مختلف به اشکال گوناگون تبدیل می شوند.
همانطور که می دانید به دلیل وجود فشار هوا در ارتفاع زیاد باید از فلزاتی بسیار مقاوم و سبک استفاده کرد .به کار گیری از پروفیل آلومینیوم در صنعت هوا و فضا سابقه قدیمی و موفقی داشته است که در قرن نوزدهم، كنت فردیناند زپلین برای ساخت فریم های هواپیمای نمادین از آنها بهره وری می کرد.
این عوامل نشان دهنده ویژگی های همچون سبکی و مقاومت آنها در برابر فشار و خوردگی است. با پیشرفت علم و صنعت در عرصه های مختلف این فلز نیز کاربرد بسیاری داشته است.
در سال ۱۹۰۳ برادران رایت در اولین پرواز از آلومینیوم در بلوک سیلندر و سایر قطعات استفاده کردند .همچنین نخستین بار بود که آلیاژ آلومینیوم با حرارت تقویت می شد .این ویژگی ها باعث فراگیر شدن آلومینیوم در صنعت هوا و فضا شد.پس از مدت ها آلومینیوم به عنوان فلزی پر کاربرد در صنعت هوا و فضا شناخته شد.
با پیشرفت این صنعت و ساخت هواپیما های مختلف نیاز به آلیاژ های مختلف نمایان شد. در واقع پروفیل آلومینیوم یکی از این موارد است که با آلیاژ مخصوص برای صنعت هوا و فضا تولید می گردد. در ادامه درباره ی این ورق های آلومینیومی محبوب بیشتر خواهیم خواند.
به دلیل نیاز به ویژگی های خاص در ساخت هواپیما از پروفیل های آلومینیومی استفاد می شود. ساخت هوانوردها بسیار حساس است و عمیقا سیستم پیچیده ای دارد که با محاسبات میلیمتری برنامه ریزی می گردند.
لذا تنها فلزی که می تواند با ویژگی های منحصر به فرد خود در صنعت هوا و فضا تا به این حد مفید باشد، بی شک پروفیل آلومینیوم است. در ادامه به برخی از این ویژگی ها که در ساخت هواپیما و فضا نورد ها کاربرد دارد، می پردازیم. پس با سایت بهفرد همراه باشید.
مواد استفاده شده در فلزات هواپیما باید از استحکام بالایی برخورد باشند به راحتی در مقابل حوادث احتمال و جو هوایی تغییر نکنند. زیرا این تجهیرات به طور مستقیم در معرض فشار شدید هوا خواهند بود. لذا پس از ازمون و خطاهای بسیار تولید کنندگان به این نتجیه رسیدند که پروفیل آلومینیوم در این صنعت نیز کاربرد دارند. از این مواد در بعضی از قسمت های خاص با شرایط ویژه در بدنه هواپیما استفاده می شود.
از دیگر مزیت های استفاده از پروفیل آلومینیوم صنعت هوا و فضا می توان به وزن پایین در عین مقاومت بالای آن اشاره کرد. وزن بالا برای هوا نورد ها اصلا ویژگی خوبی محسوب نمی شود.
لذا برای ساخت این تجهیزات نیاز به ورقه هایی مقاوم است که وزن خاصی نیز نداشته باشند. پس بهترین گزینه استفاده از پروفیل های آلومینیومی است. این ورق ها می تواند وزن تجهیزات صنعت هوا و فضا را تا حد قابل توجهی کاهش دهند.
پیشنهاد مطالعه: پروفیل آلومینیوم نرده و نما
پروفیل آلومینیوم صنعت هوا و فضا علاوه بر استحکام بالا و وزن پایین باید در برابر آب و هوا مقاومت خوبی داشته باشند. در واقع برای چنین تجهیزاتی فلزی مورد نیاز است که نه با برخورد آب دچار مشکل شود و نه در مجاورت هوا اکسید گردد.
این ویژگی می تواند تا حد بسیاری هزینه های ناشی از تعمیرات را کاهش دهد. بله درست متوجه شدید یکی دیگر از ویژگی های این فلز بی نظیر که آن را تا به این حد مورد استفاده قرار داده، ضد زنگ بودن آن است.
پروفیل های آلومینیومی با ظاهر درخشان و زییایی خود در کنار ویژگی های دیگر، توانمندی خود را برای به کارگیری در صنایع مختلف اثبات کرده اند. اما جالب است بدانید، استفاده پروفیل آلومینیوم صنعت هوا و فضا می تواند طول عمر تجهیزات را تا حد زیادی بالا ببرد و کارایی آن را نیز بهبود بخشد. این پروفیل ها با توجه به مزایا و مقاومت خود باعث می شوند تجهیزات یاد شده کمترین تغییر را در فشار هوا داشته باشند.
بنابراین استهلاک تجهیزاتی که از این پروفیل ها استفاده می کنند بسیار کمتر خواهد بود. اما موضوع مهم در خرید پروفیل آلومینیم صنعتی قیمت و هزینه های آن است.
با توجه به آن که قیمت هر محصولی که تولید می گردد وابسته به عوامل بسیاری قیمت گذاری می شود. قصد داریم در این قسمت به عوامل مهم در قیمت پروفیل آلومینیوم صنعت هوا و فضا بپردازیم.
ابعاد، مختصات، وزن پروفیل، ضخامت پروفیل، نوع آلیاژ به کار رفته در تولید و سفارشی بودن قالب مورد نظر می تواند بر قیمت تمام شده ی پروفیل های آلومینیومی تاثیر گذار باشد. شما می توانید برای مشاوره و خرید انواع پروفیل ها با مشاورین ما تماس بگیرید.
هر جند که امروزه سایت ها و فروشگاه های اینترنتی گوناگونی در خرید و فروش پروفیل های آلومینیومی شیاردار و صنعتی و پروفیل آلومینیوم صنعت هوا و فضا فعالیت دارند. اما باید بدانید که این تجهیزات به راحتی و به وفور ساخته نمی شوند.
لذا کیفیت آلیاژ مورد نظر بسیار در مقاومت ورق های آلومینیومی موثر است. از طرفی بسیاری می کوشند واسطه ای بین خریدار و تولید کننده باشند و تنها به فکر سودآوری خود هستند. اگر قصد خرید و یا سفارش انواع پروفیل آلومینیوم اختصاصی، پروفیل آلومینیوم و یا قالب های اکستروژن را دارید، بهفرد با تجربهای چندین ساله در این زمینه آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان است. در سایت بهفرد تمام محصولاتی که عرضه می شوند، ضمانت کیفیت و اصالت دارند. لذا شما می توانید با خیال راحت خرید کنید. از طرفی دیگر مشاورین متخصص ما آماده ی ارائه ی مشاوره های رایگان به شما عزیزان برای خرید بهتر و با توجه به نیاز شما هستند.
در صنایع هوافضا، انتخاب آلیاژ آلومینیوم مناسب بستگی زیادی به نیازهای عملکردی و نوع برنامه های کاربردی دارد. عوامل مهمی مانند مقاومت در برابر خوردگی، قابلیت ماشین کاری و استحکام باید در انتخاب آلیاژ مورد نظر در نظر گرفته شوند. آلیاژهای آلومینیوم پرکاربرد در این صنعت شامل سری های 2000، 5000، 6000 و 7000 می باشند.
آلیاژ 2024 یکی از پرمصرف ترین آلیاژهای آلومینیوم در ساخت بدنه و بال هواپیما است. این آلیاژ در شرایط T3 قابلیت تحمل آسیب بالایی دارد، اما محدودیت هایی مانند استحکام تسلیم نسبتاً پایین (345 مگاپاسکال) و چقرمگی شکست (37 مگاپاسکال متر به توان 0.5) دارد که استفاده از آن را در برخی موارد محدود می کند.
آلیاژ 2524-T3 به عنوان جایگزینی برای 2024 در ساخت بسیاری از هواپیماها مانند بوئینگ 777 به کار رفته است. این جایگزینی موجب افزایش 15 تا 20 درصدی چقرمگی شکست و کاهش 30 تا 40 درصدی وزن هواپیما شده است.
آلیاژهای 2324 و 2026 با ارائه استحکام بیشتر نسبت به 2024، در بخش های حساس مانند بال های تحتانی هواپیما استفاده می شوند. آلیاژ 2026 به دلیل مقاومت در برابر خستگی و استحکام بالا، گزینه ای مناسب برای جایگزینی 2024 به شمار می آید.
آلیاژ 2014 پس از 2024 در صنایع هوافضا بسیار محبوب است. این آلیاژ دارای استحکام بالا، سختی و قابلیت ماشین کاری خوبی است و برای جوشکاری قوس الکتریکی و مقاومتی مناسب است. با این حال، مقاومت آن در برابر خوردگی پایین است و به همین دلیل بیشتر در ساختارهای داخلی هواپیما مورد استفاده قرار می گیرد.
آلیاژ 5052 از بین آلیاژهای غیرقابل عملیات حرارتی، بیشترین استحکام و انعطاف پذیری را دارد. این ویژگی ها آن را برای ساخت اجزای موتور، اتصالات و مخازن سوخت هواپیما مناسب می کند. این آلیاژ همچنین در برابر خوردگی و خستگی بسیار مقاوم است.
آلیاژ 6061 در هواپیماهای سبک، به ویژه هواپیماهای شخصی، کاربرد زیادی دارد. این آلیاژ به راحتی جوش داده می شود، سبک است و استحکام نسبی بالایی دارد که آن را برای بدنه و بال ها ایده آل می سازد.
آلیاژ 7075 در حالت تمپر T6 به دلیل استحکام کششی بالا و قیمت مناسب از دهه 1940 در ساخت بدنه هواپیما به کار رفته است. با این حال، حساسیت به خوردگی این آلیاژ موجب کاهش طول عمر اجزای هواپیما می شود که این امر منجر به جایگزینی آن با آلیاژهای جدیدتر سری 7000 در برخی کاربردها شده است. آلیاژ 7475 با استحکام تسلیم بالاتر و ترکیبی بهتر از مقاومت در برابر خوردگی و چقرمگی شکست، جایگزین مناسبی برای 7075 به شمار می آید.
آلیاژ 7050 از جمله آلیاژهای با کارایی بالا است که در ساخت قاب ها و دیوارهای بدنه هواپیما به کار می رود. این آلیاژ در حالت تمپر T7751 دارای تنش تسلیم تا 620 مگاپاسکال است و از چقرمگی شکست و مقاومت در برابر خوردگی بالایی برخوردار است. استفاده از این آلیاژ در اجزای بوئینگ 777 موجب کاهش 635 کیلوگرمی وزن هواپیما شده است.
آلیاژ 7068 یکی از قوی ترین آلیاژهای آلومینیوم موجود برای کاربردهای هوافضا است. این آلیاژ با استحکام و مقاومت بالا در برابر خوردگی، برای کاربردهایی که تحت فشارهای محیطی شدید قرار دارند، بسیار مناسب است.
آلیاژهای آلومینیوم-لیتیم از جمله آلیاژهای پیشرفته و سبک وزن قابل عملیات حرارتی هستند که با افزودن 1 تا 3 درصد لیتیوم، چگالی را تا 10 درصد کاهش می دهند و مدول الاستیک را تا 6 درصد افزایش می دهند. این آلیاژها نسبت به برخی آلیاژهای سری 2000 و 7000 حدود 10 درصد سبک تر و 25 درصد سفت تر هستند. ورق و صفحه آلیاژی AA2199 در اجزای بدنه و بال های هواپیما به کار می رود و ویژگی هایی همچون چقرمگی خستگی، استحکام و مقاومت در برابر خوردگی بهتری نسبت به AA2024 دارد.
اینجانب مرتضی اسلامی فرد زاده شده در سال 1341 در شهر تفرش هستم پس از پایان دوره دبیرستان به علت تعطیلی دانشگاهها منتظر خدمت سربازی ماندم و با پایان خدمت از سال 1363 فعالیت در کارخانجات صنعتی را شروع کردم و در سال 1370 وارد صنعت اکستروژن الومینیوم شدم با مطالعات و کسب تجربیات زیاد در زمینه های هیدرولیک ، برق صنعتی ، مکانیک ، سیالات ، متالوژی ، امور مدیریت ، مالی و اداره سازمان در محیط صنعت اقدام به تاسیس شرکت قالبسان بهفرد با همکاری اقای بهنام مختاری نمودم که با به کار گیری تجربیات بدست امده توانستم اولین پرس هیدرولیک دایرکت برای تولید پروفیل الومینیوم با کنترل CNC را در ایران بسازم. همچنین اختراع موتور درونسوز هیدرونیک که موفق به ثبت اختراع ان شدم . ساخت پرس اکستروژن روتاری کنتینر طراحی تن سگمنت فارسی دیجیتال طراحی و ساخت کوره پیش گرم بیلت نقاله ای هم از دیگر دستاوردهای این سالهای من می باشد. بعد از ثبت شرکت با بهره مندی از نسل جوان تحصیلکرده و پویا و مهندسین زبده در رشته های مربوطه قدم در راه گسترش کار و صنعت گذاشتم و هر ساله سعی بر آن داشتم که با استفاده از تکنولوژی روز دنیا در حد وسع، میزان سعی و خطا در زمینه طراحی و تولید قالب اکستروژن را تا حد قابل توجهی کم کرده و پروفیل را با بالاترین ضریب کیفیت دراختیار مشتریان گرامی بگذاریم. همچنین استفاده از نرم افزارهای طراحی و شبیه سازی قالب و روند تولید پروفیل برای نخستین بار توسط اینجانب در ایران بکار گرفته شد که در حال حاضر تاثیز بسزایی در بالا بردن سرعت و کیفیت و پایین آوردن هزینه و ضریب خطای محصول نهایی دارد.