بازیافت آلومینیوم

بازیافت آلومینیوم

بازیافت یکی از روش‌های رایج و سودمند برای تولید محصولات جدید از محصولات قدیمی است. مواد زیادی را می‌توان بازیافت کرد اما آلومینیوم در میان همه آن‌ها قابلیت بازیافت بسیار بالایی دارد. مزایای بازیافت آلومینیوم به‌میزانی زیاد است که هر ساله افراد به جای تولید دوباره آلومینیوم تلاش می‌کنند که آن را بیشتر بازیافت کنند. به‌علاوه این امر برای محیط زیست نیز تاثیرات بسیار مثبتی را به همراه دارد. در این مقاله قصد داریم درباره بازیافت این فلز من خوب و کاربردی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم پس با ما همراه باشید.‌

آشنایی با آلومینیوم

قبل از هر چیزی بهتر است که با آلومینیوم آشنایی بیشتری پیدا کنیم. آلومینیوم یکی از عناصر جدول تناوبی است، که در زبان انگلیسی آن را Aluminium می‌نامند. چگالی این فلز از دیگر فلزات بسیار کمتر است و با عدد اتمی ۱۳ در جدول تناوبی قرار دارد.‌ واکنش‌پذیری این عنصر با اکسیژن بسیار بالا است بر همین اساس در هنگام ساختن آن برای جلوگیری از واکنش‌پذیری یک لایه اکسید محافظ ‌روی سطح آن قرار می‌دهند. انعطاف‌پذیری آلومینیوم بسیار بالا است بر همین اساس آن را جزو عناصر شکل‌پذیر و بسیار نرم محسوب می‌کنند. این عنصر جذب آهنربا نمی‌شود و دارای خاصیت غیر مغناطیسی است.

پیشینه بازیافت

بازیافت آلومینیوم فقط مربوط به چند سال اخیر نیست بلکه مدت زیادی است که این عنصر پربازده را بازیافت می‌کنند. از سال ۱۹۰۰ تحولی عظیم در صنعت شکل گرفت در این سال بود که بازیافت آلومینیوم شروع شد. در جنگ جهانی دوم محصولات بسیار زیادی از فلز آلومینیوم ساخته شد، که بهترین راهکار برای جمع‌آوری اصولی همین بازیافت بوده است. درواقع در جنگ جهانی دوم دولت‌ها برای ساخت تجهیزات جنگی از آلومینیوم هزینه‌های بسیار هنگفتی را پرداخت می‌کرده‌اند.

با بازیافت به‌میزان قابل‌توجهی توانستند به هزینه‌های صرف کرده در این راه دست پیدا کنند. تا سال 1960 چندان استقبالی از این فرایند نمی‌شد اما با محبوبیت قوطی‌های آلومینیومی ارزش و اهمیت بازیافت تا حدودی مشخص شد.

علت بازیافت آلومینیوم

بازیافت یک فرآیند است که در آن از محصولات آلومینیومی قدیمی برای ساخت محصولات جدید استفاده می‌شود. معمولاً برای این امر نیاز است که از تجهیزات و کوره‌های به‌خصوصی استفاده کنند. اگر افراد نتوانند فرآیند بازیافت را به‌خوبی انجام دهند قادر نخواهند بود محصولات باکیفیتی تولید کنند. در کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان مردم همکاری بیشتری در این فرآیند دارند. همین امر سبب شده که بازیافت به یک فرایند بسیار سودآور و پر بازده در آن کشورها تبدیل شود. در کشور ما نیز چند سالی است که به بازیافت اهمیت بسیاری می‌دهند و همین امر موجب شده از بازیافت برای تولید محصولات کارآمد استفاده کنند.

معرفی بازیافت آلومینیوم

کاربرد بازیافت آلومینیوم

یک سوال اساسی این است که بازیافت آلومینیوم دقیقا چه کاربردی دارد؟ از این فرآیند برای تولید محصولات بسیار زیاد استفاده می‌شود. بسیاری از قوطی‌های نوشیدنی را از فرایند بازیافت آلومینیوم تولید کرده‌اند. پروفیل‌های ساختمانی و صنعتی جزو محصولات بسیار پرکاربرد محسوب می‌شوند که بخش عظیمی از آن‌ها را می‌توان با بازیافت تولید کرد. معمولاً بعد از بازیافت را به شمش آن تبدیل می‌کنند. بر همین اساس به همان اندازه که شمش کیفیت بالاتری داشته باشد محصولات تولیدی نیز باکیفیت‌تر خواهند بود.

مزایای بازیافت آلومینیوم

قطعاً این فرآیند مزایای بسیار زیادی داشته که افراد فراوانی در این حوزه فعالیت می‌کنند. با توجه به اینکه این مزایا بسیار زیاد و گسترده هستند به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم تا با این مزایا آشنایی پیدا کنید.

  • صرفه‌جویی در ذخایر: متاسفانه شاهد هستیم که میزان ذخایر آلومینیوم در حال کم شدن است این امر به دلیل استفاده بیش از حد از این عنصر برای تولید محصولات مختلف است. اما با فرایند بازیافت دیگر نیازی نیست که شما عناصر جدیدی را استخراج کنید. بلکه خیلی سریع فقط با بازیافت می‌توان نیاز خود را به مواد اولیه و آلومینیوم رفع کرد.
  • اشتغال‌زایی: برای بازیافت آلومینیوم نیاز است یک مرکز یا کارگاه ایجاد شود که در آن تجهیزات مورد نیاز بازیافت قرار بگیرد. بعضی افراد یا همان نیروی کار باید در این مکان حضور داشته باشند و فرایند بازیافت را انجام دهند. این امر سبب می‌شود که شما بتوانید افراد جدیدی را استخدام کنید. پس می‌توان گفت بازیافت نقش قابل‌توجهی در اشتغالزایی دارد.
  • سرعت تولید: برای استخراج و تولید آلومینیوم نیاز است که مدت زمان زیادی صرف شود. اما مدت زمانی که برای بازیافت آلومینیوم در نظر می‌گیرند بسیار اندک است. پس می‌توان گفت که شما اگر محصولات خود را از عناصر بازیافتی تولید کنید سرعت تولید شما به‌میزان چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

مزایای بازیافت آلومینیوم

مراحل بازیافت آلومینیوم

بازیافت آلومینیوم یک فرآیند چند مرحله ای است که شامل جمع آوری ضایعات و تبدیل آن ها به محصولات جدید می شود. این فرآیند نه تنها به حفظ منابع طبیعی کمک می کند، بلکه انرژی کمتری نسبت به تولید آلومینیوم اولیه نیاز دارد. در ادامه مراحل اصلی فرآیند بازیافت آلومینیوم توضیح داده شده است:

  1. جمع آوری ضایعات: فرآیند بازیافت با جمع آوری ضایعات آلومینیومی مانند قوطی ها، فویل ها و قطعات آلومینیومی آغاز می شود. این ضایعات ممکن است به صورت جداگانه یا به همراه سایر مواد بازیافتی جمع آوری شوند.
  2. انتقال به مرکز ایستگاه انتقال زباله: پس از جمع آوری، ضایعات آلومینیوم به یک مرکز ایستگاه انتقال زباله منتقل می شوند، جایی که برای فرآیندهای بعدی آماده سازی می شوند.
  3. طبقه بندی و جداسازی فلزات: در این مرحله، فلزات مختلف از یکدیگر جدا می شوند. آلومینیوم به دلیل ویژگی های خاصش به طور جداگانه از سایر فلزات طبقه بندی می شود تا بازیافت آن با حداکثر کارایی انجام شود.
  4. انتقال آلومینیوم فشرده به کارخانه بازفرآوری: پس از طبقه بندی، ضایعات آلومینیوم فشرده شده و به کارخانه های بازفرآوری منتقل می شوند. این مرحله به منظور کاهش حجم ضایعات و آسان تر کردن حمل و نقل انجام می شود.
  5. فرآیندهای خرد کردن، تمیز کردن، ذوب و ریخته گری: در کارخانه بازفرآوری، ضایعات آلومینیومی ابتدا خرد می شوند تا به قطعات کوچک تری تبدیل شوند. سپس این قطعات تمیز شده تا هر گونه آلودگی یا مواد خارجی از آن ها حذف شود. پس از آن، آلومینیوم تمیز شده در کوره های مخصوص ذوب می شود و فلز مذاب به دست می آید. در نهایت، فلز مذاب در قالب های مخصوص ریخته گری می شود تا به شکل شمش های بزرگ درآید.
  6. تبدیل فلز مذاب به شمش های بزرگ: فلز مذاب حاصل از ذوب ضایعات، به شکل شمش های بزرگ ریخته می شود که این شمش ها ماده اولیه برای تولید محصولات جدید آلومینیومی هستند.
  7. نورد کردن شمش ها: در این مرحله، شمش های آلومینیومی نورد می شوند تا به ورق های نازک آلومینیوم تبدیل شوند. این ورق ها به عنوان ماده اولیه برای تولید بسته بندی های جدید یا سایر محصولات آلومینیومی استفاده می شوند.
  8. تبدیل ورق آلومینیوم به اقلام بسته بندی: در نهایت، ورق های آلومینیومی تولید شده به اقلام مختلف بسته بندی مانند قوطی ها، فویل ها و سایر محصولات آلومینیومی تبدیل می شوند که دوباره وارد چرخه مصرف می گردند.

این فرآیند بازیافت نه تنها به حفظ منابع طبیعی کمک می کند، بلکه به طور قابل توجهی مصرف انرژی را کاهش می دهد و نقش مهمی در کاهش آلودگی محیط زیست دارد.

چند بار می‌توان آلومینیوم را بازیافت کرد؟

آلومینیوم جزو عناصری است که در طبیعت می‌ماند یعنی اگر شما یک قوطی آلومینیومی را در یک جنگل قرار دهید بعد از چند سال دوباره آن را به همان حالت اولیه مشاهده خواهید کرد. این امر برای محیط زیست بسیار ضررآور است اما آلومینیوم را می‌توان چندین بار بازیافت کرد. پس شما هیچ‌گونه محدودیتی برای بازیافت دوباره آن نخواهید داشت. از نظر کیفی نیز باید بگوییم محصولاتی که از آلومینیوم بازیافت شده آن‌ها را می‌سازند کیفیت نسبتا بالایی دارند. البته هر چقدر شما از شمش مرغوب‌تری استفاده کنید شاهد تولید محصولات باکیفیت‌تری خواهید بود.

سرمایه‌گذاری در صنعت بازیافت آلومینیوم

بعضی از افراد به دنبال یک صنعت هستند که بتوانند در آن سرمایه‌گذاری کنند و به سود قابل‌قبولی برسند. فرآیند بازیافت آلومینیوم از جمله فرآیندهایی است که شما می‌توانید با اطمینان خاطر در آن سرمایه‌گذاری کنید. شما می‌توانید آلومینیوم‌های استفاده شده را با هزینه‌های بسیار اندک خریداری کرده و آنها را بازیافت کنید. سپس با هزینه بیشتری به متقاضیان عرضه کنید البته در این فرآیند نیاز است که شما ابتدا کوره و تجهیزات دیگری خریداری کنید. این سرمایه که شما برای خریداری این محصولات می‌پردازید بعد از گذشت مدتی به شما باز خواهد گشت. پس بازگشت سرمایه در فرایند بازیافت یکی از عواملی که افراد را ترغیب می‌کند در این حوزه فعالیت داشته باشند.

سرمایه گذاری در صنعت بازیافت آلومینیوم

جمع بندی بازیافت آلومینیوم

در جهان امروز که میزان زباله‌ها در حال افزایش بوده و ما با کاهش منابع طبیعی همراه هستیم بازیافت بهترین راهکار است. بازیافت آلومینیوم نسبت به تولید دوباره آن صرفه اقتصادی بسیار بیشتری دارد. به‌علاوه این عنصر را می‌توان چندین بار بازیافت کرد و محدودیتی برای بازیافت دوباره آن وجود ندارد. بر همین اساس بهتر است که در راستای بازیافت آن تلاش کنیم و سعی کنیم که محصولات جدید را از بازیافت این عنصر تولید کنیم. این امر علاوه بر اینکه برای ما سود به همراه دارد برای محیط زیست نیز مزایای زیادی به ارمغان خواهد آورد.

شرکت قالب سازان بهفرد ارائه دهنده خدمات تولید پروفیل آلومینیوم و پروفیل آلومینیوم اختصاصی به صورت اختصاصی و تولید قالب های پروفیل آلومینیوم می باشد.

قالب سازان بهفرد
جهت مشاوره رایگان، راهنمایی انتخاب و خرید محصول مورد نظر و همچنین اطلاع از قیمت روز محصولات، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات تماس


ساعات کاری


شنبه
8:00 تا 16:00
یک شنبه
8:00 تا 16:00
دو شنبه
8:00 تا 16:00
سه شنبه
8:00 تا 16:00
چهار شنبه
8:00 تا 16:00
پنج شنبه
8:00 تا 16:00
جمعه
تعطیل
× پشتیبانی