- تهران- نواب صفوی -برج گردون- واحد 404 شمالی
- 09121332130
- 02166383288
آنودایز پروفیل آلومینیوم فرآیند غیرفعال سازی الکتروشیمیایی است که در آن لایه سطحی یک بستر آلومینیومی به یک لایه اکسید آلومینیوم تبدیل می شود. در حالی که یک لایه اکسید طبیعی روی آلومینیوم یافت می شود، این لایه اغلب ناهموار، نازک است و محافظت ضعیفی را ارائه می دهد. اعمال کنترل شده یک بار الکتریکی در یک حمام اسیدی الکترولیتی منجر به یک لایه بسیار منظم و یکنواخت می شود که دوام و همچنین مقاومت در برابر سایش و خوردگی را افزایش می دهد. علاوه بر این، این لایههای آندی میتوانند تحت پردازش ثانویه قرار گیرند تا مواد کاربردی مختلف مانند رنگها یا روانکنندهها را در خود جای دهند.
مکانیزم کلی آنودایز پروفیل آلومینیوم بدین صورت است که جریان مستقیم برق از مایع الکترولیت مناسبی میگذرد که در آن آلومینیوم آند بوده و فلز مناسب دیگری کاتد میباشد. در این صورت بر سطح پروفیل آلومینیوم لایه نازکی از اکسید ایجاد میگردد که ضخامت آن به عوامل گوناگونی بستگی دارد.
آلومینیوم در شرایط معمولی نیز اکسید میشود بطوری که درمجاورت هوا و بطور معمول لایهای از اکسید به صورت غیر متخلخل بر روی سطوح قطعات آلومینیومی تشکیل میگردد که وظیفه حفاظت از سطح فلز را در محیط برعهده دارد. اما برتری و مزیت اکسید ایجاد شده در روش آنودایزینگ نسبت به شرایط طبیعی مقاومت بیشتر آن در مقابل خوردگی است.
آنودایز کردن یک فرآیند الکتروشیمیایی است که سطح فلز را به پوشش اکسید آندی تزئینی، بادوام، مقاوم در برابر خوردگی تبدیل می کند. آلومینیوم به طور ایده آل برای آنودایز کردن مناسب است، اگرچه سایر فلزات غیر آهنی مانند منیزیم و تیتانیوم نیز می توانند آنودایز شوند.
ساختار اکسید آندی از بستر آلومینیوم سرچشمه می گیرد و به طور کامل از اکسید آلومینیوم تشکیل شده است. این اکسید آلومینیوم مانند رنگ یا آبکاری روی سطح اعمال نمی شود، اما به طور کامل با بستر آلومینیومی زیرین یکپارچه شده است،بنابراین نمی تواند تراشه یا پوسته کند. دارای ساختار بسیار منظم و متخلخلی است که امکان انجام فرآیندهای ثانویه مانند رنگ آمیزی و آب بندی را فراهم می کند.
آنودایز کردن با غوطه ور کردن آلومینیوم در حمام الکترولیت اسید و عبور جریان الکتریکی از محیط انجام می شود. یک کاتد در داخل مخزن آنودایزینگ نصب شده است. آلومینیوم به عنوان یک آند عمل می کند، به طوری که یون های اکسیژن از الکترولیت آزاد می شوند تا با اتم های آلومینیوم در سطح قطعه ای که آنودایز می شود ترکیب شود. بنابراین، آنودایز کردن یک ماده اکسیداسیون بسیار کنترل شده است که باعث افزایش یک پدیده طبیعی می شود.
قطعات و سطوح آلومینیومی را به دلایل زیر انادایز مینمایند:
دلیل آنودایزینگ | توضیحات |
---|---|
افزایش مقاومت در مقابل خوردگی | پوشش اکسیدی–آندی آلومینیوم از فلز در برابر عوامل خورنده مانند نمکها و شرایط جوی محافظت میکند. |
افزایش قدرت چسبندگی رنگها | لایه اکسیدی–آندی سطح فعال شیمیایی ایجاد میکند که بستر مناسبی برای رنگآمیزی فراهم میآورد. |
به عنوان یکی از مراحل آبکاری | تخلخل پوشش اکسیدی–آندی قابلیت آبکاری قطعات را افزایش میدهد، به ویژه در مراحل قبل از آبکاری با الکترولیت اسید فسفریک. |
ایجاد نمای ظاهری مناسب برای دکوراسیون | لایه اکسیدی–آندی درخشان بوده و مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارد، بنابراین برای تزئینات و نماسازی مناسب است. |
عایق کاری | اکسید آلومینیوم عایق است و میتواند در برابر ولتاژهای بالا عمل کند، کیفیت آن به نوع آلیاژ و ضخامت لایه بستگی دارد. |
افزایش قابلیت تابش و انتشار حرارت | لایه اکسیدی–آندی به افزایش قابلیت تابش و انتشار حرارت کمک میکند، به ویژه در ورقهای آلومینیومی رنگآمیزی شده. |
افزایش مقاومت سایشی | آنودایزینگ سخت باعث ایجاد پوششی مقاوم و سخت بر روی قطعات آلومینیومی میشود که مناسب برای کاربردهای نیازمند مقاومت سایشی است. |
پوشش اکسیدی– آندی سیل شده آلومینیوم باعث محافظت فلز در برابر عوامل خورندهی جوی و نمکها میگردد.
لایه اکسیدی- آندی سبب به وجود آمدن سطح فعال شیمیایی شده و زمینه و بستر مناسبی را جهت رنگآمیزی ایجاد مینماید.
تخلخل موجود در پوشش اکسیدی– آندی باعث افزایش قابلیت آبکاری قطعات آلومینیومی میشود. (بطور مثال از انودایزینگ در الکترولیت اسید فسفریک میتوان نام برد که به عنوان مرحله ما قبل آبکاری بکار میرود.)
لایه اکسیدی– آندی آلومینیوم بطور طبیعی درخشان بوده و مقاومت خوبی در مقابل خوردگی دارد. لذا میتوان از آن به عنوان سطح نهایی مورد نظر جهت تزئینات و نماسازی استفاده نمود.
درخشندگی و براقیت سطح به نوع آلیاژ، روش اچ کاری و براق کاری و سایر شرایط مناسب بستگی دارد.
اکسید آلومینیوم عایق میباشد و میتواند در مقابل ولتاژهایی که از چند تا چندین هزار ولت به عنوان عایق عمل کند که کیفیت و کمیت آن به نوع آلیاژ و ضخامت لایه اکسیدی بستگی دارد.
لایه اکسیدی– آندی در ضخامتهای بیش از ۰/۰۳۲ میلیمتر باعث افزایش قابلیت تابش و انتشار حرارت میگردد. بطور مثال ورق آنادایز شده آلومینیومی پس از رنگآمیزی با رنگ سیاه میتواند به نحو بسیار مطلوبی جهت جذب حرارت تا حدود ۲۳۰ درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار گیرد.
با استفاده از مکانیزم آنودایزینگ سخت (hard anodzing) بر روی قطعات آلومینیومی پوشش به ضخامت حدود ۱ تا ۴ میلیمتر ایجاد میشود که دارای سختی بالایی است و میتوان از آنها جهت ساخت یاتاقانها و قطعات دوار و یا سایر مواردی که نیاز به مقاومت سایشی دارند استفاده نمود.
تمام پوششهای اکسیدی – آندی نسبت به خود آلومینیوم سختتر هستند اما در برخی از موارد ( مانند لایه اکسیدی– آندی حاصل از آنودایزینگ در حمام اسیدکرومیک ) نرم بوده و جهت کاربری در شرایطی که به مقاومت سایشی نیاز دارد مناسب نمیباشد.
طی پروسه آنادایز پروفیل آلومینیوم میتوان آلومینیوم را به رنگهای زیبایی در آورد و به آن زیبایی و استحکام بخشید. در نتیجه طرحی زیبا و جذاب تولید میشود که سطح آن به آسانی با آب گرم قابل شستشو است و نیاز به هیچ تمیزکاری و نگهداری ندارد و به طور طبیعی مقاوم به خوردگی است.
آنودایز پروفیل آلومینیوم یک فرآیند پیچیده است که به صورت متناوب انجام می شود و شامل چند مرحله اصلی است، هرکدام با هدف خاص خود:
پروفیل های آلومینیومی آنودایز شده به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود در صنایع مختلف به کار می روند. آنودایز پروفیل ها به معنای ایجاد لایه نازکی از اکسید آلومینیوم بر روی سطح، باعث افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی، سایش، و عوامل محیطی می شود.
پروفیل های آلومینیومی آنودایز شده به دلیل ویژگی های خاص خود در صنایع مختلف بسیار مورد توجه قرار می گیرند. این ویژگی ها شامل:
اینجانب مرتضی اسلامی فرد زاده شده در سال 1341 در شهر تفرش هستم پس از پایان دوره دبیرستان به علت تعطیلی دانشگاهها منتظر خدمت سربازی ماندم و با پایان خدمت از سال 1363 فعالیت در کارخانجات صنعتی را شروع کردم و در سال 1370 وارد صنعت اکستروژن الومینیوم شدم با مطالعات و کسب تجربیات زیاد در زمینه های هیدرولیک ، برق صنعتی ، مکانیک ، سیالات ، متالوژی ، امور مدیریت ، مالی و اداره سازمان در محیط صنعت اقدام به تاسیس شرکت قالبسان بهفرد با همکاری اقای بهنام مختاری نمودم که با به کار گیری تجربیات بدست امده توانستم اولین پرس هیدرولیک دایرکت برای تولید پروفیل الومینیوم با کنترل CNC را در ایران بسازم. همچنین اختراع موتور درونسوز هیدرونیک که موفق به ثبت اختراع ان شدم . ساخت پرس اکستروژن روتاری کنتینر طراحی تن سگمنت فارسی دیجیتال طراحی و ساخت کوره پیش گرم بیلت نقاله ای هم از دیگر دستاوردهای این سالهای من می باشد. بعد از ثبت شرکت با بهره مندی از نسل جوان تحصیلکرده و پویا و مهندسین زبده در رشته های مربوطه قدم در راه گسترش کار و صنعت گذاشتم و هر ساله سعی بر آن داشتم که با استفاده از تکنولوژی روز دنیا در حد وسع، میزان سعی و خطا در زمینه طراحی و تولید قالب اکستروژن را تا حد قابل توجهی کم کرده و پروفیل را با بالاترین ضریب کیفیت دراختیار مشتریان گرامی بگذاریم. همچنین استفاده از نرم افزارهای طراحی و شبیه سازی قالب و روند تولید پروفیل برای نخستین بار توسط اینجانب در ایران بکار گرفته شد که در حال حاضر تاثیز بسزایی در بالا بردن سرعت و کیفیت و پایین آوردن هزینه و ضریب خطای محصول نهایی دارد.